siKacaK daN siCantiK

Tuesday, April 21, 2009

CERITA 21 APRIL 2009

21 April 2009…
Hari y amt aku tggu utk dgr ucpn “HEPI BESDAY BEE!!!!” dr kwn2 dan org tercinta. Saat2 itu amt aku tggu. Tggu detik 12mlm 21.4.09…aku tggu sape y wish 1st skli tuk aku… kakak aku..wish b4 kul12mlm coz dye ckp dye da nk tdo, sok kena bwk mukhriz ngn putrid klinik..urmmm…kira family akulaa…thanx kak Long!! Mmmuuuuaaahhhhh222, cyg sume!!..
Tpat jam 12..21.4.09… ‘apa y penting kerjasama, wnderpets…kami datang…!!!’ msg nphone aku menyanyi..aku pk i2 msg dr DYE…tp hampa msg dr Rin cosmetku…hepi besday B!!! thanx rin…ko org 1st wish tuk aku pd jam 12mlm….then umi sent msg kat aku wish besday…
Kemudian rumet n k.ilah…then iza ngn pae datang sambil nyanyi ‘hepi besday to u2..hepi besday to rubi…tp iza cdey lak..sampat lagi dye ngis coz kad y dye wt tuk aku ilang…pnt2 dye wt ilang lak. Xpelah za, da ckup ko wish, aku da rs bsyukur da…jgn ngis2 lagi..
Aku tggu pyer tggu panggilan or msg dr DYE..tapi hampa..aku abaikan, mybe dye bz xsmpat nk wish…ms pjg lg..pk ku..tp aku da nk ngis datime 2, coz tggu2 xde..
Ntah kul bape..lagu
“aku mentari tapi tak menghangatkanmu

aku pelangi tak memberi warna di hidupmu
aku sang bulan tak menerangi malammu
aku lah bintang yg hilang ditelan kegelapan
selalu itu yg kau ucapkan padaku”
aku melonjak kegembiraan, aku tahu..dye da call aku..tapi aku xsmpat nk jwb coz dua2 tgn aku penuh…alamak, da bhnti da lagu 2..nyanyila lagi..nyanyilaa lagi…ati aku kata…huhuhuhu excited tuh..
aku msuk blik iza…letak jew lptop ats meja, lagu DYE byi..aku trus angkat..
ucpan “HEPI BESDAY!!” dr dye..skenyer ati…tp mybe ngn kata-kata aku wt dye skita ati. Tapi mgkinlah kot..sebabkan dye ptuskn talian…tb2 aku rs sebak! Slh ke pe aku ckp? Lagu wnderpets bbyi..msg dr DYE..
cdey lak ayt y DYE bg kat aku..so aku jwb bliklaa…DYE trus xbls..aku pown trus antor msg ky skype…lambt gak dye blas…last2 ayt dye ‘mlai dr skg nie kte xde pape ag k, ckp r stakat nie je k, bye, salam, i mtk maaf byk2 if slme nie de wt slh halal kn sgle nye k, da la, salam......’ ni laa kt2 DYE y last tuk aku…
jd ksmpulannya…aku ngn DYE da….CLASH???????????????
aku xthn nk ngis pe lgi…truslaaa mngis…msuk blik meraung kt blik, smpaikan mggu tdo k.Ilah..huhuhu,, sori k.Ilah…
aku mcm xcye jew DYE ptuskan hbgn kami pd trikh ni…lau tol laa nk ptus..tggulaa ari len..jgn laa ari besday aku..besday aku, aku nak hepi, tpi taun ni besday aku cdey! Cdey bkn xdsmbut tp….ermmm…apa nk buatkan..mgkin slh aku gak..wt DYE cm2..tak sangka plak..gmbira kmi kejap jew td..video call kt skype…rupe2nyer gembira nk mymbut kesedihan..
apa aku nak buat skng? Aku ssh nak lupakn DYE nih…adussssssssssssssss….cmne ni? Pe nk buat erk?
Bglaa pndpt kat aku…naper hbgn kmi berakhir bgni erk?cdey lak..tp aku cbe laa tima..mybe ni DYE bkn jdoh aku…
“cyg arap abg bhgia n epi bla da xde cyg lg..pasni da xde da org y wt abg bbyk mslh da…coz org 2 da xde lam idup abg lg…cyg doakn abg jmpe pompuan y lbh baik dr cyg..lbh mmhami dri abg..”
Post a Comment