siKacaK daN siCantiK

Monday, March 1, 2010

Assalamualaikum..

Selamat pagi...



Nak diceritakan disini..pada malam 26 feb 2010,blok kami ada satu majlis untuk meraikan pelajar tahun akhir macam aku laa..nama program tu "MALAM JALINAN KASIH SENTUHAN SAYANG" (MANNIS LEKIR) yang mana ia bertemakan 'NOSTALGIA WADAH JALINAN KASIH'. program ini dianjurkan dan dilaksanankan oleh pelajar-pelajar junior Blok Lekir yang begitu sporting sekali setelah mereka menjalani program 'BRAIN CLOROXWASH' oleh kami laa..memandangkan masa OPEN BLOK kebanyakannya tidak melibatkan diri dan melepaskan kerja-kerja kepada senior yang sepatutnya merilekskan diri.. tapi bukan ini yang bk diceritakan, aku nak cerita mengenai MANNIS LEKIR ni..malam tu kami sebagai GURU. hehee .GURU-GURU yang nak bersara, muda-muda lagi dah nak bersara padahal GURU PENOLONG KANAN (kak Suria-fellow blok lekir), GURU BESAR (bonda pengetua KTP) dan GURU DISIPLIN (kak Seri-fellow kasturi) lebih tua daripada kami...hehehhe jgn mara....pelajar-pelajar junior yang lain sebagai budak-budak sekolah..comel-comel rupanya adik-adik blok lekir..
pelbagai aktiviti yang dianjurkan masa program ni..persembahan setiap floor daripada junior2...lawak pun ada..kami senior tahun akhir turut membuat persembahan nyanyian (laupun sore xbape nk sedap) kami nyanyi lagu 'STANDING IN THE EYES OF THE WORLD-ELLA dengan 'DOA PERPISAHAN-BROTHERS. sedih bila nyanyi lagu doa perpisahan tu tapi disebabkan kitorang malu-malu, gelak-gelak kesedihan tu hilang..hehhehehe..tapi apa pun kami enjoy dengan majlis ni.terima kasih adik-adik kerana meraikan kami dengan begitu meriah sekali.
masa aktiviti sukan lagi best..ada empat permainan lau tak silap aku laaa..yang 1st tu main pas2 getah dengan straw diletakkan kt mulut..floor aku pat no3 wakakka...pastu main reka baju dengan surat khabar..yang jadi MODEL KERTAS adalah aku tuk 1st floor, pastu groundest UMI SALAMAH jdi modelnya..kelakar time tuh..habis aku dibungkus dengan surat khabar tu sampai sesak nafas aku..tapi yang penting dorang semua memuji CANTIK..(biolaa lau nk amik ati jer pown) tapi apa-apa pun korang bagi laa komen sendiri yerk cnatik tau tak model kertas nih..ye laa nak jadi MODEL ANTARABANGSA cam AMBER pe ea nama dye?lpe da..xley jadi kan?so jadilah model kertas terpakai kikikiki...
permainan yang ketika pijak belon ke rebut kerusi..antara dua ni laaa...tp besh sebab rebut kerusi tuh si IZZA yang menang..lepas tuh mengadu sakit badan..tapi memang happening laaa...yang tak tahannya..adik-adik ni mnegenakan kami dengan membaling air dalam belon dengan tepung.YA Allah, habis semua baju kami yang coemy-comey basah kuyup ditambah dengan tepung...kami pun apa lagi balas laaa blik..nah amik ko!!!
lepas semua da abis..masing-masing penat..kepenatan yang dialami kami simpan lam memori terindah...kepenatan yang kami rasai ni tak setanding dengan keseronokan yang kami rasai.....
THANKS A LOT 4 ALL MEMBERS BLOK LEKIR...
model kertas wif pereka..
model redrubi wif pereka fiza lurve
model umi salamah wif pereka mekti
kami ramai2..
buatlah pilihan anda yang mana design baju yang anda sukai....
Post a Comment